چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱

مروری بر دیدارهای دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با خانواده شهدا؛

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دیدارهای مهدی رمضانی با خانواده شهدا در چهارگوشه ایران همانند این ملت، نشانگر رنگین‌کمان اقوام، ادیان ملیت‌ها و...، را شکل داده است؛ از شهدای دفاع مقدس تا شهدای مدافع حرم، مدافع مرز و مدافع امنیت، از شهید پرواز هواپیمای اوکراینی تا دانش‌آموز شهید ارمنی و از بانوی شهید کرد تا شهید افغانستانی لشکر فاطمیون.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، یاد و نام شهدا همچون خورشیدی به زندگی و وجود آدمی گرمای حیات می‌بخشد. شهیدان از همه‌چیز خود گذشتند تا امروز ایرانی بماند و ما بتوانیم برای اشاعه فرهنگ و ادب این سرزمینِ جاودان تلاش کنیم.

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از ابتدای پذیرش این مسئولیت، دیدار با خانواده شهدا را منحصر به مسئولین بنیاد شهید و امور ایثارگران یا مناسبت خاص ندانسته و به پیروی از رهبر معظم انقلاب بر این دیدارها در سفرهای استانی و موقعیت‌های گوناگون، برای تبرک جستن و تقویت روحیه برای ادامه مسیر خدمت‌رسانی، تأکید داشت که ماحصل آن تاکنون دیدار با ۴۱ خانواده شهید بوده است. این حرکت در استان‌ها نیز تکثیر شد و مدیران‌کل کتابخانه‌های عمومی، دیدار با خانواده شهدا را جزء ثابت برنامه‌های خود قرار دادند.

به مناسبت ایام وفات حضرت ام‌البنین(س) و روز تکریم مادران و همسران شهدا مروری بر این دیدارها در چهارگوشه ایران داشته‌ایم که همانند این ملت، رنگین‌کمان اقوام، ادیان، ملیت‌ها و...، را شکل داده است؛ از شهدای دفاع مقدس تا شهدای مدافع حرم، مدافع مرز و مدافع امنیت، از شهید پرواز هواپیمای اوکراینی تا دانش‌آموز شهید ارمنی و از بانوی شهید کرد تا شهید افغانستانی لشکر فاطمیون.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

ولادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و روز پدر، مناسبت خوبی بود تا مهدی رمضانی ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ در نخستین دیدار مهمان خانواده شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان‌ امیری باشد. در این دیدار فاطمه سلیمانی ازندیاری، نویسنده کتاب زندگی‌نامه‌ شهید با عنوان «یک روز پس از حیرانی» و حمید خلیلی، مدیر انتشارات شهید کاظمی، ناشر این اثر نیز حضور داشتند. 

دانشجوی بسیجی شهید محمدرضا دهقان امیری، متولد ۱۳۷۴ بود که در روزهای آخر ماه محرم سال ۱۳۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید و طبق وصیتش، در گلزار شهدای امامزاده علی‌اکبر چیذر به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

یک ماه بعد، در ۲۴ اسفند همان سال، سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به‌مناسبت فرارسیدن روز بزرگداشت شهدا، با حضور در بیت شهید دفاع‌مقدس ناصر عبدالی با خانواده این شهید دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار شیرین زارع‌پور، نویسنده کتاب‌های «به بدرقه‌ام بیا» (مستند داستانی از زندگی شهید ناصر عبدالی به روایت همسر شهید) و «فرشته‌ای که بال نداشت» (مستند داستانی از زندگی فاطمه همایون مقدم مادر شهید ناصر عبدالی) و مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح، هم حضور داشتند.

بسیجی شهید ناصر عبدالی، متولد ۱۳۳۴ در تبریز بود که هفتم فروردین‌ماه ۱۳۶۱ در عملیات فتح‌المبین به شهادت رسید و در گلزار شهدای بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد. مادر او فاطمه همایون مقدم از شاگردان شهید بهشتی و نماینده دوره چهارم مجلس شورای اسلامی بود که توسط کومله در کردستان به شهادت رسید.  

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی، که به منظور شرکت در اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی به شیراز سفر کرده بود، ۹ خردادماه ۱۴۰۱، به دیدار مادر ۳ شهید دفاع‌مقدس احمد، محمود و حسین فهیمی رفت.

محمود فهیمی ۲۷ بهمن ماه ۱۳۶۱ بر اثر انفجار زاغه مهمات در پادگان کازرون و احمد فهیمی هم در ۲۰ تیرماه ۱۳۶۴ در عملیات قدس ۳ به‌شهادت رسیدند.

هنرمند حسین فهیمی هم که ۱۰ بهمن‌ماه ۱۳۶۵ در منطقه شلمچه بر اثر اصابت ترکش، از ناحیه دست و پا مجروح شد و به درجه جانبازی ۷۰ درصد رسیده بود، در ۲۸ آذرماه ۱۳۹۵ به برادران شهیدش پیوست و هر سه برادر در گلزار شهدای دارالمرحمه شیراز به خاک سپرده شدند. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در جریان سفر استانی خود به مازندران، ۲۲ تیرماه ۱۴۰۱ به دیدار خانواده شهید مدافع حرم محمود رادمهر رفت و از همسر گرامی شهید و مصیب معصومیان، نویسنده کتاب «شهید عزیز»، که راوی زندگی شهید رادمهر است، تجلیل کرد.

شهید محمود رادمهر، سال ۱۳۵۹ در ساری متولد شد و از یاران سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود که ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ در منطقه خان‌طومان سوریه به شهادت رسید. مزار این شهید در آرامگاه ملامجدالدین ساری قرار دارد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی ۲۹ تیرماه ۱۴۰۱ در جریان سفر استانی خود به آذربایجان غربی، با خانواده شهید کتاب‌خوان و هنرمند دفاع‌مقدس جواد امامعلی سبزی دیدار کرد.

دانشجوی شهید جواد امامعلی سبزی متولد سال ۱۳۴۰ بود و در جهاد سازندگی اشتغال داشت. او روز ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۲ در عملیات والفجر مقدماتی، در فکه به شهادت رسید و پیکرش را در باغ رضوان ارومیه به خاک سپردند. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

در سفر استانی به آذربایجان شرقی، دبیرکل نهاد ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۱ به همراه حسین شرفخانلو، نویسنده کتاب «آخر شهید می‌شوی» که روایت زندگی شهید از زبان مادر اوست، به دیدار خانواده شهید مدافع حرم صادق عدالت اکبری رفت.

شهید عدالت اکبری متولد سال ۱۳۶۷ بود و در در ۴ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۵ در حلب سوریه شربت شهادت نوشید و در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ به استان زنجان سفر کرد و در جریان این سفر به دیدار خانواده سردار شهید دفاع‌مقدس حمید احدی رفت.

شهید احدی متولد ۱۳۴۱ در زنجان و فرمانده گردان امام سجاد لشکر ۱۷ علی بن ابی‌طالب علیهم‌السلام بود که در روز ۲۴ اسفند ۱۳۶۳ در عملیات بدر (شرق دجله) به فیض شهادت نائل آمد و پیکر پاکش در گلزار شهدای زنجان دفن شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

در پایان سفر استانی به بوشهر، شامگاه شنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۱ دبیرکل نهاد با حضور در بیت شهیدان نادر و صادق گنجی، با مادر والامقام این شهیدان دیدار و گفتگو کرد.

دانشجوی شهید نادر گنجی در سال ۱۳۴۵ متولد شد. او دانشجوی دانشگاه اصفهان بود که در ۲۸ فروردین‌ماه ۱۳۶۵ در جبهه فاو شهید شد. دیپلمات شهید صادق گنجی، متولد سال ۱۳۴۲ هم کارمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و در زمانی که در شهر لاهور پاکستان به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت بود، در ۲۸ آذرماه ۱۳۶۹ توسط تروریست‌های تکفیری ترور شد و به شهادت رسید. مزار هر دو شهید، در گلزار شهدای دشتستان قرار دارد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی که از بوشهر راهی سفر استانی کهگیلویه و بویراحمد شده بود، ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۱ به دیدار خانواده شهید دفاع‌مقدس عین‌الله دهراب‌پور رفت.

دانشجوی شهید دهراب‌پور، سال ۱۳۴۵ در بویراحمد دیده به جهان گشود و دفاع از کشور را به کرسی پزشکی دانشگاه شیراز ترجیح داد. او سرانجام در روز ۳ مردادماه ۱۳۶۲ در عملیات والفجر دو (منطقه حاج‌عمران) به شهادت رسید و در گلزار شهدای یاسوج به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ۱۷ آبان‌ماه ۱۴۰۱ در سفر استانی به قزوین، در بیت شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی مرادی حاضر شد.

شهید حمید سیاهکالی مرادی، روز ۴ آذرماه ۱۳۹۴ در حلب سوریه در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسید و پیکرش در گلزار شهدای قزوین به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی ۱۲ آذرماه ۱۴۰۱ و در جریان سفر استانی خود به البرز، با خانواده شهید بسیجی مدافع امنیت سید روح‌الله عجمیان دیدار کرد.

شهید عجمیان، ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۱ در جریان اغتشاشات در منطقه خرمدشت کرج با ضربات چاقو به درجه رفیع شهادت نائل آمد و در امامزاده محمد کرج به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱، در آستانه روز دانشجو و در سفر استانی به یزد، با خانواده دانشجوی شهید امیرحسین قربانی، دیدار و گفتگو کرد.

شهید قربانی، که در سال ۱۳۷۷ متولد شد، از مسافرین پرواز ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین بود و در ۱۸ دی‌ماه ۱۳۹۸ به شهادت رسید و در گلزار شهدای بهاباد به خاک سپرده شد. کتاب «تور تورنتو» به قلم محمدعلی جعفری، روایت زندگی او است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی، ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱ طی سفر خود به شهرستان‌های قرچک، ورامین و پیشوا با خانواده شهیدان نصرالله، محمد، عبدالحمید و رضا جنیدی دیدار و گفتگو کرد.

شیخ احمد جنیدی، پدر این خانواده از روحانیون انقلابی بود که با حکم امام راحل و سپس رهبر انقلاب، تا پایان عمر در سال ۱۳۷۷ امام‌جمعه رودسر بود.

شهید نصرالله جنیدی از یاران شهید چمران بود که در سال ۱۳۵۹ در جبهه آبادان به شهادت می‌رسد. شهید رضا جنیدی از بسیج رودسر به جبهه غرب اعزام می‌شود و در همان اعزام اول به شهادت می‌رسد. شهید محمد جنیدی به عنوان بسیجی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) در عملیات خیبر به شهادت می‌رسد و شهید عبدالحمید جنیدی نیز، پس از سال‌ها تحمل جراحت‌های جنگ، در سال ۱۳۷۹ به جمع برادران شهیدش می‌پیوندد.

کتاب «مگر چشم تو دریاست!» نوشته جواد کلاته عربی، روایت مادر خانواده از همسر و فرزندان شهیدش است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دهم دی‌ماه ۱۴۰۱ دبیرکل نهاد در سفر استانی خود به سمنان، به دیدار خانواده شهید مدافع حرم محمد طحان رفت.

شهید طحان متولد سال ۱۳۶۱ در سمنان بود که در تاریخ ۱۵ آبان‌ماه ۱۳۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید و در گلزار شهدای امامزاده یحیی سمنان به خاک سپرده شد. کتاب «مادر که باشی ...» به قلم مادر شهید، روایت‌گر زندگی این شهید والامقام است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی، روز ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۱ به مناسبت سال نو میلادی و هم‌زمان با سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س) و روز بزرگداشت مادران و همسران شهدا، با همراهی آرا شاوردیان، نماینده مسیحیان ارمنی در مجلس شورای اسلامی با خانواده شهید آلن آبکار شاه‌نظری دیدار و گفتگو کرد.

شهید آلن آبکار شاه‌نظری متولد سال ۱۳۴۷ در تهران بود که در ۱۳ مردادماه ۱۳۶۱ توسط ضدانقلاب به شهادت رسید و پیکرش در قبرستان ارامنه تهران به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱، بیت شهید مدافع حرم هاشم دهقانی‌نیا میزبان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود. این دیدار هشتم اسفندماه در جریان سفر استانی مهدی رمضانی به اردبیل انجام گرفت.

شهید پاسدار هاشم دهقانی‌نیا متولد ۱۳۶۷ در روستای شیخ‌احمد اردبیل بود که هفتم اسفندماه ۱۳۹۴ در حلب سوریه شربت شهادت نوشید و در گلزار شهدای اردبیل به خاک سپرده شد. کتاب «شهید غیرت» روایت‌گر مجاهدت‌های آن شهید عزیز است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

خانواده شهید دفاع‌مقدس شیرعلی سلطانی میزبان اولین دیدار مهدی رمضانی با خانواده شهدا در سال ۱۴۰۲ بودند.

این شهید والامقام بنیان‌گذار کتابخانه مسجد المهدی(عج) شیراز بود و طبق وصیتش در داخل همین مکان به خاک سپرده شد. او که مؤلف دو کتاب هم بوده است در سال ۱۳۲۷ در شیراز متولد شد و یکم فروردین‌ماه ۱۳۶۱، در عملیات فتح‌المبین به شهادت رسید.

کتاب «خانوم ماه؛ روایتی از زن بدون هیچ پسوندی ...»، روایت زندگی و خاطرات خانم ناز علی‌نژاد، همسر شهید سلطانی است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

هشتمین روز از خردادماه ۱۴۰۲ و پایان سفر استانی دبیرکل نهاد به خوزستان، متبرک به زیارت مادر سردار شهید علی هاشمی شد.

شهید دفاع‌مقدس علی هاشمی، ملقب به سردار هور، از فرماندهان سپاه خوزستان متولد ۱۳۴۰ در اهواز است که ۴ تیرماه ۱۳۶۷ در جزیره مجنون به شهادت رسید و پیکر پاکش در گلزار شهدای بهشت‌آباد اهواز به خاک سپرده شد. کتاب «هوری» روایت‌گر زندگی این شهید والامقام است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی ۲۴ تیرماه ۱۴۰۲ در جریان سفر استانی خود به گیلان، با خانواده شهید مدافع حرم اسماعیل سیرت‌نیا دیدار کرد.

شهید اسماعیل سیرت‌نیا سال ۱۳۵۷ در رشت متولد شد و در روز ۱۷ آبان ۱۳۹۴ در حلب سوریه شربت شهادت نوشید و در گلزار شهدای رشت به خاک سپرده شد.

کتاب «از من نخواه آرام بگیرم» راوی مجاهدت‌های آن شهید سعید است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

بیت شهید دفاع از مرز مهدی جودکی ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲، میزبان بیستمین دیدار دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با خانواده‌های معظم شهدا بود. رمضانی در سفر به استان مرکزی به دیدار خانواده این شهید تکاور سپاه رفت.

شهید مهدی جودکی، سال ۱۳۶۷ در اراک زاده شد و در روز ۳۱ فروردین ۱۳۸۹ توسط گروهک تروریستی پژاک در حومه شهر سلماس به شهادت رسید. مدفن او در گلزار شهدای اراک قرار دارد.

کتاب «تازه داماد»، شرح زندگانی این شهید بزرگوار است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی در سفر به استان اردبیل، که به منظور شرکت در آیین اختتامیه مدرسه تابستانی خدمات کتابخانه‌های عمومی انجام شد، ۳۱ مردادماه ۱۴۰۲ با خانواده جانباز شهید اژدر محمدی‌دوست دیدار و از مقام شامخ او تجلیل کرد.

شهید اژدر محمدی‌دوست، متولد ۱۳۳۶ در اردبیل بود که افتخار جانبازی ۷۰ درصدی را داشت و در روز دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ به شهادت رسید و در گلزار شهدای علی‌آباد اردبیل به خاک سپرده شد.

کتاب «کانال پنجم» مجموعه خاطرات و روایت‌های شهید از دوران دفاع‌مقدس است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

پنجم مهرماه ۱۴۰۲، سفر استانی دبیرکل نهاد به اصفهان انجام شد. در این سفر مهدی رمضانی به شهر نجف‌آباد رفت و با مادر شهید جریان‌ساز مدافع حرم محسن حججی دیدار و گفتگو کرد.

این شهید کتاب‌خوان و کتاب‌فروش، که از مبلغان فرهنگ مطالعه بود، سال ۱۳۷۰ در نجف‌آباد متولد شد و در روز ۱۸ مردادماه ۱۳۹۶ در منطقه الولید سوریه به شهادت رسید و در گلزار شهدای نجف‌آباد به خاک سپرده شد.

کتاب «سربلند» روایت‌گر زندگی سراسر نور شهید حججی است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی ۵ مهرماه ۱۴۰۲ در سفر استانی به چهارمحال و بختیاری به دیدار خانواده شهیدان دفاع‌مقدس سیداحمد و سیدکمال فاضل دهکردی رفت.

شهید سیدکمال فاضل، متولد ۱۳۴۲ در شهرکرد بود که در جریان عملیات والفجر ۸ در روز ۲۳ بهمن‌ماه ۱۳۶۵ شربت شهادت نوشید و برادرش سیداحمد فاضل هم متولد ۱۳۴۴ در شهرکرد بود که هشتم فروردین ۱۳۶۴ در جزیره مجنون شهید شد و پیکر هر دو برادر را در بهشت دو معصوم شهرکرد به خاک سپردند.

کتاب «نذر سادات» مجموعه‌ای از شرح زندگی مادر این شهیدان است. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۲ در سفر استانی به همدان، با خانواده شهیدان علی‌اکبر و رضا عمادی دیدار و گفتگو کرد.

شهید بسیجی، علی‌اکبر عمادی متولد ۱۳۴۷ در همدان بود که ۲۰ شهریورماه ۱۳۶۵ در جزیره مجنون به فیض شهادت نائل آمد و طلبه شهید، رضا عمادی سال ۱۳۴۵ در همدان زاده شد و ۴ دی‌ماه ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۴ به شهادت رسید. مدفن پاک هر دو شهید، گلزار شهدای باغ بهشت همدان است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی در سفر استانی خود به خراسان شمالی ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ با خانواده شهید مرزبان و عضو کتابخانه عمومی داوود حسین‌زاده دیدار کرد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد از خراسان شمالی راهی سفر استانی به گلستان شد و شامگاه بیستم دی‌ماه ۱۴۰۲ به دیدار خانواده شهید دفاع‌مقدس محمدنقی صلبی رفت.

این شهید والامقام متولد ۱۳۲۷ در درگز بود و در ۵ دی‌ماه ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۴ در منطقه ام‌الرصاص به شهادت رسید. پیکر پاکش در گلزار شهدای امامزاده عبدالله گرگان زیارت‌گاه عاشقان است.

کتاب «از نهر عرایض تا آب‌های اروند»، راوی مجاهدت‌های این سردار رشید است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۲ در سفر استانی به خراسان جنوبی، با خانواده شهید مدافع حرم مرتضی بصیری‌پور دیدار کرد.

شهید پاسدار مرتضی بصیری‌پور متولد ۱۳۶۵ در بیرجند بود که در بیستم فروردین‌ماه ۱۳۹۷ در سوریه به درجه رفیع شهادت نائل آمد. مدفن پاک این شهید بزرگوار در گلزار شهدای بیرجند قرار دارد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دوم اسفندماه ۱۴۰۲ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ابتدای سفر استانی خود به ایلام با خانواده شهید جاویدالاثر نورمحمد بابایی دیدار کرد.

شهید نورمحمد بابایی، متولد سال ۱۳۴۶ در ایلام بود که در ۳۱ تیرماه ۱۳۶۷ در منطقه عملیاتی قصرشیرین به شهادت رسید و جاویدالاثر شد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی از ایلام راهی کرمانشاه شد و سوم اسفندماه ۱۴۰۲ در پایان سفر استانی کرمانشاه به دیدار خانواده شهید مدافع حرم حسین علیخانی رفت.

سردار سپاه اسلام شهید حاج محمدحسین علیخانی، در سال ۱۳۴۹ در کرمانشاه زاده شد. او که از فرماندهان تیپ فاطمیون بود در نیمه شهریورماه ۱۳۹۵ در حلب سوریه به شهادت رسید و پیکرش در گلزار شهدای کرمانشاه به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد در سفر استانی به هرمزگان، ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با خانواده شهید مدافع حرم خلیل تختی‌نژاد دیدار و گفتگو کرد.

شهید پاسدار خلیل تختی‌نژاد، سال ۱۳۷۴ در بندرعباس به دنیا آمد و ۱۴ خردادماه ۱۳۹۷ در درعا سوریه شربت شهادت نوشید. پیکر پاکش در شهرتخت بندرعباس به خاک سپرده شد.

کتاب «آتشی که گلستان شد» راوی زندگی این شهید والامقام است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

هشتم بهمن‌ماه ۱۴۰۲ مهدی رمضانی در سفر استانی به قم، با حضور در منزل شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین، با مادر این شهدا دیدار و گفتگو کرد.

سردار شهید مهدی زین‌الدین، فرمانده لشکر عملیاتی ۱۷ امام علی بن ابی‌طالب(ع) استان قم، متولد سال ۱۳۳۸ در تهران بود. برادرش مجید زین‌الدین هم در سال ۱۳۴۳ در تهران زاده شد. هر دو برادر در ۲۷ آبان‌ماه ۱۳۶۳ در مسیر باختران به سردشت به شهادت رسیدند و پیکرشان در گلزار شهدای امامزاده علی‌ بن جعفر(ع) قم به خاک سپرده شد.

کتاب «تنها زیر باران گریه کن»، روای زندگی سردار شهید مهدی زین‌الدین است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

شامگاه همان روز و در پایان این سفر، دبیرکل نهاد با خانواده شهید افغانستانی مدافع حرم سیدمحمد حسینی، از رزمندگان لشکر فاطمیون دیدار کرد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

رمضانی دوم بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در سفر استانی به لرستان، در آستانه ولادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام و روز پدر با خانواده شهید مدافع حرم اسماعیل غلامی یاراحمدی دیدار و گفتگو کرد.

پاسدار شهید غلامی یاراحمدی در سال ۱۳۵۹ در خرم‌آباد زاده شد و در ۲۹ آبان‌ماه ۱۳۹۸ در سوریه به شهادت رسید. مدفن پاک این شهید در گلزار شهدای کرامت خرم‌آباد قرار گرفته است. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد پنجم دی‌ماه ۱۴۰۲، در آستانه سالروز وفات حضرت ام‌البنین (سلام الله علیها) و روز تکریم مادران و همسران شهدا، با خانواده شهید مدافع حرم علی آقاعبدالهی دیدار و گفتگو کرد.

پیکر علی آقاعبداللهی، متولد ۱۳۶۹ در تهران که ۲۳ دی‌ماه ۱۳۹۴ در منطقه خان‌طومان سوریه به شهادت رسید، در گلزار شهدای بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شده است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

۱۹ اسفندماه ماه ۱۴۰۲، آخرین دیدار دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این سال با خانواده‌های معظم شهدا بود. رمضانی که برای شرکت در اختتامیه جشنواره منطقه‌ای «طعم کتاب با عشایر» به استان خوزستان سفر کرده بود، با حضور در شهرستان آبادان با خانواده شهید مدافع حرم احمد مکیان دیدار کرد.

شهید احمد مکیان متولد ۱۳۷۳ در آبادان بود که ۱۸ خردادماه ۱۳۹۵ در حلب سوریه شهید شد و در گلزار شهدای بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

خانواده بانوی شهید فاطمه اسدی، میزبان اولین دیدار دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با خانواده‌های شهدا در سال ۱۴۰۳ بودند.

شهید فاطمه اسدی، متولد ۱۳۳۹ در دیواندره بود که در اعتراض به دستگیری و شکنجه همسر خود توسط ضدانقلاب، در هفتم شهریورماه ۱۳۶۱ به شهادت رسید و پیکر پاکش در امامزاده هاجرخاتون سنندج به خاک سپرده شد.

کتاب «خاتونی که جایش همیشه خالی بود»، روایتگر زندگی این شهید والامقام است. 

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی، ۲۳ خردادماه ۱۴۰۳ در سفر به شهرستان‌های شرق استان تهران با خانواده شهید دانش‌آموز حسین کرداری دیدار و گفتگو کرد.

شهید حسین کرداری در سال ۱۳۴۶ در دماوند زاده شد و در نهم اسفندماه ۱۳۶۵ بر اثر جراحات بمباران شیمیایی خرمشهر به درجه رفیع شهادت نائل آمد. مدفن پاک این شهید عزیز در گلزار شهدای امامزاده قاسم دماوند قرار دارد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ در سفر استانی به سیستان و بلوچستان، با خانواده شهید محمدامین میرمرادزهی دیدار کرد.

سرتیپ خلبان و شهید اهل‌سنت، محمدامین میرمرادزهی که متولد سال ۱۳۳۲ در سراوان بود، ۲۳ تیرماه ۱۳۶۱ در عملیات رمضان شربت شهادت نوشید و جاویدالاثر شد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

در همین سفر مهدی رمضانی با خانواده شهید غلامحسن میرحسینی دیدار و گفتگو کرد.

معلم شهید، غلامحسن میرحسینی، متولد ۱۳۳۶ در زابل بود که در ۴ خردادماه ۱۳۶۷ در شلمچه به شهادت رسید. پیکر او پس از تفحص در سال ۱‍۳۷۴ در گلزار شهدای روستای جزنیک زهک به خاک سپرده شد.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

دبیرکل نهاد ۱۴ مهرماه ۱۴۰۳ و در سفر به شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل استان اصفهان، با مادر شهیدان محسن، جواد، علی‌اصغر و محمدرضا بارفروش دیدار کرد.

شهیدان محسن (متولد ۱۳۴۲) و جواد (متولد ۱۳۴۳) بارفروش در ۵ بهمن و ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ در شلمچه به شهادت رسیدند. شهید علی‌اصغر بارفروش (متولد ۱۳۵۰) ۲۹ اسفندماه ۱۳۶۷ در منطقه فاو به شهادت رسید. شهید محمدرضا بارفروش (متولد ۱۳۴۴) که در عملیات محرم جانباز  ۷۰ درصد شده بود، ۱۰ بهمن‌ماه سال ۱۳۷۶ به درجه رفیع شهادت نائل شد. این شهیدان متولد کاشان بودند و مزار هر چهار نفرشان در گلزار شهدای دارالسلام این شهر قرار دارد.

کتاب «عزیز خانوم» روایت‌گر خاطرات کبری حسین‌زاده حلاج، مادر والامقام این شهیدان است.

چهل و یک دیدار در چهارگوشه ایران

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳ در سفر به شهرستان‌های جیرفت، بم، بردسیر و سیرجان استانی کرمان، به دیدار خانواده شهید دفاع‌مقدس علی ایرانمنش رفت.

شهید دانش‌آموز علی ایرانمنش در سال ۱۳۴۹ در پاریز سیرجان متولد شد و در ۱۰ بهمن‌ماه ۱۳۶۵ در شلمچه به شهادت رسید و در گلزار شهدای زادگاهش به خاک سپرده شد.

اخبار مرتبط

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 10 =